SLE Dagen – Riksföreningen för SLE

SLE Dagen

10 Maj är det Internationella SLE dagen eller World Lupus Day som den är känd som utomlands.

Den första SLE-dagen som arrangerades i större sammanhang, var 10maj 2013 i Stockholm. En helt fantastisk helg som pågick i hela 3 dagar. Vi startade på fredagen med föreläsning och med en manifestation på Mynttorget där vi dela ut flygblad med information om SLE. Därefter gick kalaset vidare till en lokal där vi åt middag och hade fest tillsammans. 

Lördagen fortsatte med ännu mer föreläsningar och erfarenhetsworkshop där deltagarna fick ta del av varandras livserfarenheter. Kvällens underhållning bestod av magdans som utfördes av en medlem, från FaceBook gruppen SLE MIL Sverige.

På söndagen avrundade helgen med föreläsning om SLE och neurologi.

Den här helgen var startskottet på återkommande SLE dagar och även flerårig vänskap mellan människor med SLE. Vi var 70st SLEare som mötes för första gången den här helgen.

2017 var året då Riksförening för SLE grundades och SLEdagen styrdes upp av föreningen. Dagen har sedan dess flyttats runt i landet för att inte fastna i Stockholm, då vi är en Riksförening, samt för att kunna sprida kunskapen om SLE och mötas mer lokalt.

SLE dagen är en av de viktiga punkterna i föreningen, men Föreningen gör mycket mer. 

Vad vi gör mer kan ni läsa i fliken om Om oss

Foto: Therese Sandell, Bilden föreställer deltagare från manifestationen på Mynttorget. Lillgrabben utklädd till fjäril dagen till ära.